Lekker blijven fietsen tot je 100ste!

Het zogeheten fietsloket voor ouderen trekt door de regio Leiden. Het is een rondreizend informatiekraampje waar ook kleine reparaties aan de tweewielers van senioren worden uitgevoerd.

Bij het loket staan ’fietsambassadeurs’. Zij prijzen mooie fietsroutes door de regio aan, geven ouderen veiligheidstips en gratis lichtjes, en ze worden geflankeerd door een rijwielhersteller die kleine gebreken opknapt.

Het fietsloket is een onderdeel van het Leidse project ’doortrappen’, dat is bedoeld om ouderen meer en veiliger te laten fietsen. ’Wel tot je honderdste’, zo staat in de aankondiging.

Het kraampje staat maandag 10 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur bij tuincentrum Ranzijn in Leiderdorp. Dinsdag is winkelcentrum Diamantplein aan de beurt, woensdag de bibliotheek in de wijk Stevenshof, donderdag de ’bieb’ in de Merenwijk en vrijdag is het LUMC aan de beurt. Dan staat het fietsloket bij de Albiniusdreef.

Bron: Leidsch Dagblad.

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Start chat
Chat met ons
Scan de code
Miriam - Regio Coördinator
Hallo 👋
Welkom op onze website! Kunnen wij je ergens mee helpen of heb je een vraag over de diensten die wij leveren? Stel je vraag hier en we komen er zo spoedig mogelijk op terug. Op werkdagen reageren wij binnen 24 uur.