Veelgestelde vragen

Kunnen we je helpen? Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Klik op de vraag om het antwoord te bekijken.

Wat is een thuishulp?

Een thuishulp van Groenoord Zorgt is iemand die (extra) – niet-medische zorg – biedt voor ouderen, de familie en mantelzorgers. De belangrijkste functie van een thuishulp is dat een cliënt langer gelukkig en vitaal in zijn of haar eigenomgeving kan blijven wonen. Voor mantelzorgers betekent onze thuishulp meer rust in de familie, een naaste die goed blijft eten en regelmatig buiten komt.

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden. Dit kan verzorging zijn of hulp bij dagelijkse activiteiten. Gemeenten ondersteunen mantelzorgers bijvoorbeeld met (tijdelijke) overname van de zorg door een vrijwilliger of beroepskracht (respijtzorg).

Hoe vraag ik ondersteuning aan?

Ondersteuning aanvragen gaat snel en gemakkelijk: Onze zorgcoördinatoren staan je graag telefonisch te woord op werkdagen tussen 8:30 tot 17.00 uur via 085 – 006 68 20. Bij Groenoord Zorgt staat persoonlijke aandacht voorop. Daarom komt de ambassadeur uit jouw regio graag langs om te bespreken hoe wij kunnen helpen. Een kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend. Neem gerust contact met ons op.

Krijg ik een vaste thuishulp?

Omdat aandacht minstens even belangrijk is, wijzen we je een vaste hulp toe, die past bij jouw wensen. Zo kunnen we de continuïteit van onze zorg waarborgen en krijgt u de persoonlijke aandacht die we belangrijk vinden.

Wat moet ik doen als ik mijn hulp op de afgesproken dag niet kan ontvangen?

Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat je geen hulp kan ontvangen, bijvoorbeeld door ziekte of een bezoek aan de arts. Geef dit uiterlijk 48 uur voor het afgesproken tijdstip aan ons door. Wanneer je op vakantie gaat is het belangrijk dat je dit minimaal tweeweken van te voren doorgeeft aan jouw zorgcoördinator via 085 – 006 68 20.

Ontvang ik ook thuishulp op feestdagen?

Op feestdagen zijn onze medewerkers vrij. Je ontvangt dan geen hulp. De officiële feestdagen zijn als volgt:

Nieuwjaarsdag
Eerste Paasdag
Tweede Paasdag
Koningsdag
Bevrijdingsdag
Hemelvaartsdag
Eerste Pinksterdag
Tweede Pinksterdag
Eerste Kerstdag
Tweede Kerstdag

Kan ik mijn indicatie aanpassen?

Heb je het idee dat je indicatie niet meer bij jouw situatie past en wil je nagaan of er een aanpassing gedaan kan worden? Neem dan contact op met jouw gemeente of een Groenoord Zorgt zorgcoördinator op 085 – 006 68 20.

Hoeveel betaal ik voor hulp?

De kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke situatie. Deze kosten worden echter vaak gedeeltelijk betaald via een aanvullende zorgverzekering, vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in de vorm van een Persoonsgebonden Budget of particulier

Ontvang je ondersteuning uit de Wmo? Dan ben je een eigen bijdrage verschuldigd. De hoogte daarvan wordt door de gemeente vastgesteld. Het CAK draagt zorg voor de maandelijkse nota. De eigen bijdrage WMO 2020 is vastgesteld op een vast bedrag van 19,- euro per maand. Meer informatie over het CAK vindt u op www.hetCAK.nl. Of bel gratis het CAK op telefoonnummer 0800 – 1925.

Wil je particulier extra uren hulp afnemen, dan starten de tarieven vanaf 29,60 per uur afhankelijk van de gekozen ondersteuning. Deze extra kosten worden maandelijks achteraf gefactureerd.

Welke werkzaamheden voert mijn thuishulp uit?

De thuishulp verricht werkzaamheden in jouw huishouden. Denk aan schoonmaken, opruimen, stofzuigen en ramen zemen. Samen maken we afspraken over het werk dat gedaan moet worden. In alle gevallen geldt dat de werkzaamheden zich beperken tot niet medische ondersteuning. Voor ondersteuning op het gebied van persoonlijke verzorging en/ of verpleging kunnen we je doorverwijzen naar onze partners op dit gebied.

Heb ik inspraak in de dag en het tijdstip dat ik hulp ontvang?

Wij houden zoveel mogelijk rekening met jouw wensen en stemmen onze planning hier zo goed mogelijk op aan. Het kan echter voorkomen dat onze hulp op een afwijkend tijdstip plaatsvindt, bijvoorbeeld in het geval bij ziekte van de vaste medewerker of vanwege een feestdag/ vakantieperiode.

Waar kan ik terecht met klachten?

Wij proberen je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ondanks dat kan het zijn dat je niet helemaal tevreden bent. Bespreek jouw klacht liefst direct met de thuishulp en/of zorgcoördinator. Je kunt je klacht ook indienen via het contactformulier.

Meer informatie over onze klachtenprocedure vind je in het klachtenreglement.

 

Start chat
Chat met ons
Scan de code
Haiko - Regio Coördinator
Hallo 👋
Welkom op onze website! Kunnen wij je ergens mee helpen of heb je een vraag over de diensten die wij leveren? Stel je vraag hier en we komen er zo spoedig mogelijk op terug. Op werkdagen reageren wij binnen 24 uur.