Mantelzorg ondersteuning

Zorgen voor een ander geeft veel voldoening. Toch kan het soms even teveel worden. Voor mensen die langdurig en intensief voor een ander zorgen is het belangrijk dat ze de zorg af en toe kunnen overdragen.

Direct ondersteuning aanvragen

Waarmee kunnen we jou helpen?

We helpen met schoonmaken, zorgen voor gezelschap, doen de afwas of ondersteunen tijdens de drukke momenten van een dag of week. Zo delen we de mantelzorg en maken we het weer dragelijk voor iedereen.

Gezelschap

Begeleidend vervoer

Licht huishoudelijk werk

Hond uitlaten

Boodschappen doen

Koken

Spitsuurbegeleiding

Administratie

Samen wandelen

Doe de zorgcheck

Ben je benieuwd hoe we jou als mantelzorger kunnen ondersteunen? Met de zorgcheck krijg je al in een paar klikken een duidelijk beeld.

Voor wie is de zorg?

Voor mijzelf Voor iemand anders

Samen maken we mantelzorg weer werkbaar

Soms kan de mantelzorg teveel worden. Als jij langdurig en intensief voor een ander zorgt is het belangrijk dat je de zorg af en toe kan overdragen. Samen met onze zorgcoördinator bespreek je welke mantelzorg je doet en hoe deze zorg tijdelijk overgenomen kan worden. Daarin is geen oplossing hetzelfde, we zoeken naar een samenwerking waarbij jij de aandacht kan geven die je graag geeft en wij alle taken daarom heen (tijdelijk) van je overnemen.

Kijk of wij in jouw regio zorg en ondersteuning leveren

Vul hieronder je postcode in om te zien of Groenoord Zorgt ook in jouw wijk zorg en ondersteuning biedt.

Is Mantelzorg ondersteuning precies wat je zoekt? Vraag het hier direct aan.

Veelgestelde vragen

Kunnen we je helpen? Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Klik op de vraag om het antwoord te bekijken.

Wat is een thuishulp?

Een thuishulp van Groenoord Zorgt is iemand die (extra) – niet-medische zorg – biedt voor ouderen, de familie en mantelzorgers. De belangrijkste functie van een thuishulp is dat een cliënt langer gelukkig en vitaal in zijn of haar eigen omgeving kan blijven wonen. Voor mantelzorgers betekent onze thuishulp meer rust in de familie, een naaste die goed blijft eten en regelmatig buiten komt.

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden. Dit kan verzorging zijn of hulp bij dagelijkse activiteiten. Gemeenten ondersteunen mantelzorgers bijvoorbeeld met (tijdelijke) overname van de zorg door een vrijwilliger of beroepskracht (respijtzorg).

Hoe vraag ik ondersteuning aan?

Ondersteuning aanvragen gaat snel en gemakkelijk: Onze zorgcoördinatoren staan je graag telefonisch te woord op werkdagen tussen 8:30 tot 17.00 uur via 085 – 006 68 20.

Bij Groenoord Zorgt staat persoonlijke aandacht voorop. Daarom komt de ambassadeur uit jouw regio graag langs om te bespreken hoe wij kunnen helpen. Een kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend.
Neem gerust contact met ons op.

Krijg ik een vaste thuishulp?

Omdat aandacht minstens even belangrijk is, wijzen we je een vaste hulp toe, die past bij jouw wensen. Zo kunnen we de continuïteit van onze zorg waarborgen en krijgt u de persoonlijke aandacht die we belangrijk vinden.

Zijn onze andere diensten iets voor jou?

Huishoudelijke hulp

Je wilt zo lang mogelijk thuis blijven wonen, maar sommige huishoudelijke taken lukken je gewoon niet meer. Dan is het krijgen van de juiste ondersteuning belangrijk. Groenoord Zorgt helpt daarbij.

Lees meer over huishoudelijke hulp

Ondersteuning thuis

Soms heb je extra ondersteuning nodig om de dagelijkse zaken te regelen. Zoals hulp bij je administratie, het maken van een dagindeling of het leggen van sociale contacten.

Lees meer over ondersteuning thuis

We helpen je graag verder

Bel ons op 085 - 006 68 20

Bekijk onze andere contact opties

Start chat
Chat met ons
Scan de code
Haiko - Regio Coördinator
Hallo 👋
Welkom op onze website! Kunnen wij je ergens mee helpen of heb je een vraag over de diensten die wij leveren? Stel je vraag hier en we komen er zo spoedig mogelijk op terug. Op werkdagen reageren wij binnen 24 uur.