Repair Café

Verklein de afvalberg

Door je spullen te (laten) repareren draag je bij aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vindt buurtcoach Robert van Egmond. “In Nederland gooien we ontzettend veel weg, ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Repareren zit bij veel mensen niet meer in het systeem.

Leuke contacten

Het Repair Café brengt buurtbewoners ook met elkaar in contact. Je ontdekt dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Robert van Egmond: “Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt.”

Vrijwilligers en gereedschap

Er zijn al meerdere vrijwilligers betrokken bij het Repair Café. Lijkt het je nu ook leuk om een ander te helpen met twee rechter handen meld je dan via leiderdorp@incluzio.nl.

De vrijwilligers worden ook ondersteund door het Milieu Educatief Centrum (MEC) en Incluzio Leiderdorp.

Elke 1e vrijdag van de maand

Het Repair Café vindt elke 1e vrijdag van de maand plaats in het Milieu Educatief Centrum. Je bent van harte welkom!

Start chat
Chat met ons
Scan de code
Miriam - Regio Coördinator
Hallo 👋
Welkom op onze website! Kunnen wij je ergens mee helpen of heb je een vraag over de diensten die wij leveren? Stel je vraag hier en we komen er zo spoedig mogelijk op terug. Op werkdagen reageren wij binnen 24 uur.