Vegan overnight oats

Blue Zone Menu – Overnight oats met pindakaas en fruit

Een lekker gezond ontbijt is het perfecte begin van jouw dag! Met dit vegan ontbijt krijg je allerlei goede voedingsstoffen binnen, zoals volkoren granen, onverzadigde vetten, eiwitten en fruit. Overnight oats zijn gemakkelijk en snel te bereiden.

Ingrediënten

Overnight oats
120 ml van jouw favoriete plantaardige melk
3/4 el chiazaad
2 el pindakaas
1 el agave siroop of ahornsiroop
65 gram havermout

Toppings
Rood fruit mix (vers of uit de vriezer)
Halve banaan (bewaar de andere helft voor later als tussendoortje)

Bereiding

Ga op zoek naar een oude glazen pot (van in ieder geval 400 ml) of kies voor een kom die je kan afdichten. Voeg hier de plantaardige melk, chiazaad, pindakaas en agave sirioop aan toe en roer door met een lepel. De pindakaas hoeft niet volledig te mengen, het is juist wel lekker om de pindakaas de volgende dag los te proeven.

Voeg de havermout toe en roer nog een paar keer door. Roer eventueel een deel van het fruit erdoorheen. Duw het geheel omlaag met een lepel om ervoor te zorgen dat alle havermout goed door de plantaardige melk zit. Dek het nu af en zet het in de koelkast voor de volgende dag. (Als je fruit uit de vriezer gebruikt, voeg deze dan alvast toe aan het geheel.)

Goeiemorgen! Haal je overnight oats uit de koelkast en voeg het rode fruit en de banaan toe als toppings. Eet smakelijk!

Misschien is dit ook wat voor jou?

Heb jij een tip of een leuk nieuwtje? Mail de redactie!

Start chat
Chat met ons
Scan de code
Haiko - Zorgcoördinator
Hallo 👋
Welkom op onze website! Kunnen wij je ergens mee helpen of heb je een vraag over de diensten die wij leveren? Stel je vraag hier en we komen er zo spoedig mogelijk op terug. Op werkdagen reageren wij binnen 24 uur.