Pokébowl: geluk in een kommetje

Van oorsprong komt de ‘Poké bowl’ uit Hawaï, waar verse vis in blokjes en groente met verse gezonde ingrediënten geserveerd worden in een kom. Je kunt natuurlijk je eigen draai eraan geven. Met dit recept van Dagmar van vertruffelijk.nl is het volop genieten. 

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 100 gram gekookte rijst naar keuze
  • 100 gram surimi
  • 50 gram mangoblokjes
  • 50 gram zeewiersalade
  • 50 gram mais uit blik
  • een stukje komkommer van ongeveer 3 cm
  • 1 wortel

Voor het sausje: 1 theelepel sriracha mayonaise gemengd met 1 theelepel halvanaise. Op smaak gebracht met wat limoensap*.

Om te garneren eventueel: sesamzaadjes, poké sushi & salad sprinkle, eetbare bloemen

* het is eventueel ook lekker om wat limoenrasp van een schoongeboende limoen over de poké bowl te strooien voor een extra lekkere frisse touch.

Bereiding
Snijd de komkommer in stukjes. Schil de wortel en schil er vervolgens met een dunschiller slierten van. Snijd de surimi in stukjes. Maak het sausje door de ingrediënten hiervoor te mengen.
Verdeel alle ingrediënten behalve het sausje over een mooie kom. Garneer eventueel en serveer het sausje er apart bij. Of doe het sausje in de punt van een boterhamzakje, knip een puntje af en maak hiermee mooie strepen over je poké bowl.

Recept, styling en fotocredits: Dagmar van vertruffelijk.nl

Misschien is dit ook wat voor jou?

Heb jij een tip of een leuk nieuwtje? Mail de redactie!

Start chat
Chat met ons
Scan de code
Haiko - Zorgcoördinator
Hallo 👋
Welkom op onze website! Kunnen wij je ergens mee helpen of heb je een vraag over de diensten die wij leveren? Stel je vraag hier en we komen er zo spoedig mogelijk op terug. Op werkdagen reageren wij binnen 24 uur.