Blue zone menu: kerstgalette

Op zoek naar een heerlijk en makkelijk kerstrecept voor de mooiste tijd van het jaar? Deze kerstgalette is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook een eerbetoon aan een gezonde levensstijl, geïnspireerd door de blue zones. In deze vijf gebieden op de wereld leven mensen aanzienlijk langer en gezonder, deels dankzij hun eetgewoonten. De combinatie van bieten, courgette en andere groenten zorgt voor een kleurrijk en voedzaam gerecht dat je gasten zal verrassen.

Ingrediënten galette 4 personen

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 4 vijgen, in kwarten
  • 2 bieten, geschild en in plakjes
  • ½ courgette, in plakjes
  • ½ rode ui, in halve ringen
  • ¼ prei, in ringen
  • 7,5 g verse tijm
  • 30 g gepelde geroosterde pistachenoten, grof gehakt
  • 1½ el balsamico crema
  • 150 g Violife creamy original
  • Zout en peper

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210° C en rol het deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uit.
  2. Snijd de bieten en courgette in plakken en de ui en prei in ringen.
  3. Meng 1 el balsamico met de verse tijm en leg de gesneden bieten hierin.
  4. Pel de pistachenoten en hak ze grof kleiner.
  5. Meng de Violife creamy original met zout en peper en smeer uit over de bodem van het deeg. Laat 4 centimeter van de rand vrij.
  6. Bestrooi de bodem met de pistachenoten.
  7. Beleg daarna met de courgette, prei, ui en de gemarineerde bieten.
  8. Bestrijk de 4cm vrije rand met water en sla dit over de vulling heen.
  9. Bak de galette in 30-35 minuten goudbruin.
  10. Garneer het gerecht met de vijgen en sprenkel de balsamico crema er overheen. Eet smakelijk!

Misschien is dit ook wat voor jou?

Heb jij een tip of een leuk nieuwtje? Mail de redactie!

Start chat
Chat met ons
Scan de code
Miriam - Regio Coördinator
Hallo 👋
Welkom op onze website! Kunnen wij je ergens mee helpen of heb je een vraag over de diensten die wij leveren? Stel je vraag hier en we komen er zo spoedig mogelijk op terug. Op werkdagen reageren wij binnen 24 uur.