Blue zone menu: Pastasalade met kikkererwten en citroen

Geïnspireerd door de ‘blue zones’, waar mensen in goede gezondheid ouder dan 90 of zelfs 100 jaar worden, hebben we een lekker recept samengesteld om de kracht en voordelen van plantaardig eten te vieren. Dit recept met volkoren farfalle pasta als basis, knapperige kikkererwten, verse rozemarijn en de verfrissende smaak van citroen, biedt een ware smaaksensatie.

Door te kiezen voor plantaardige ingrediënten geven we ons lichaam niet alleen de benodigde voedingsstoffen, maar dragen we ook bij aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Plantaardig eten heeft vele voordelen, zoals het verminderen van het risico op chronische ziekten, het bevorderen van een gezond gewicht en het versterken van het immuunsysteem.

Neem kikkererwten: deze zijn rijk aan plantaardige eiwitten. Ze bevatten essentiële aminozuren die ons lichaam nodig heeft voor spieropbouw, herstel en algemene gezondheid. Bovendien zijn kikkererwten een geweldige bron van vezels, die helpen bij een goede spijsvertering, verzadiging bevorderen en de bloedsuikerspiegel onder controle houden.

Ingrediënten

300 g volkoren farfalle pasta
4 el extra vierge olijfolie
1 kleine fijngesneden ui
4 teentjes fijngehakte knoflook
30 g fijngehakte verse rozemarijn
Een snuifje zout
Een snuifje peper
Snufje chilipeper
1 blik (circa 500 g) kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
1 groentebouillonblokje
120 g verse peterselieblaadjes
100 g Willicroft Italian Aged plantaardige kaas
1 à 2 citroenen: 60 ml citroensap en 30 g fijn geraspte citroenzeste

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg een groentebouillonblokje toe aan het water.
  2. Pers en rasp ondertussen de citroen(en).
  3. Doe de kikkererwten in een grote kom en meng met 3 lepels olijfolie, rozemarijn, zout, peper en chilipeper.
  4. Verhit ondertussen een eetlepel olie in een grote pan op een middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 8 tot 10 minuten of tot de ui zacht is.
  5. Voeg de kikkererwten met kruiden toe aan de pan en bak nog een paar minuten mee.
  6. Giet de pasta af.
  7. Voeg nu de pasta en peterselie toe aan de rest van de ingrediënten. Voeg de helft van de plantaardige kaas, de citroenzeste en het citroensap toe en roer door. Serveer met de resterende kaas.

Eet smakelijk!

Misschien is dit ook wat voor jou?

Heb jij een tip of een leuk nieuwtje? Mail de redactie!

Start chat
Chat met ons
Scan de code
Miriam - Regio Coördinator
Hallo 👋
Welkom op onze website! Kunnen wij je ergens mee helpen of heb je een vraag over de diensten die wij leveren? Stel je vraag hier en we komen er zo spoedig mogelijk op terug. Op werkdagen reageren wij binnen 24 uur.