Blue Zone Menu – Vegan springrolls
Verlang jij met deze herfstachtige dagen ook weer naar de lente? Wij hebben een smakelijke oplossing voor je: vegan springrolls. Met dit traditioneel Vietnamese gerecht haal jij het lentegevoel weer eventjes in huis. Niet alleen zijn de springrolls erg lekker en gezond, ze zijn ook nog eens heel makkelijk en snel te bereiden.
Ingrediënten (4 personen):
8 rijstvellen
150 gram dunne noedels (whole wheat noodles van GO-TAN)
2 paprika’s
2 wortels
1 lente-ui
125g taugé
1 komkommer
1 rode kool
Tofureepjes (pittig of mild naar keuze)
1 mango
Spicy pindasaus:
3 eetlepels pindakaas
1 eetlepel sriracha
Sap van 1 citroen
2 eetlepels water
Garnering (optioneel):
Sesamzaadjes
Munt
Bereiding
- Breng water aan de kook volgens de aanwijzingen op de verpakking van de noedels.
- Snijd de paprika, wortels, komkommer en rode kool in reepjes. Snijd de lente-ui en mango in blokjes.
- Bak de tofureepjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en bak de taugé in de laatste 2 minuten mee.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schenk het kookwater in een schaal of op een bord, dit kun je gebruiken om de rijstvellen in te weken.
- Terwijl het kookwater afkoelt, meng je alle ingrediënten voor de spicy pindasaus.
- Maak nu stuk voor stuk je springrolls. Week het rijstvel kort in het warme water tot je voelt dat het vouwbaar is. Vul met alle groenten en tofu, vouw dicht en gebruik optioneel de garnering. Eet smakelijk!