Blue Zone Menu: Wraps met gegrilde bloemkool
Trek in een eiwitrijke lunch die niet alleen bomvol groenten zit, maar ook erg smaakvol is? Probeer dan deze heerlijke vegan wraps met gegrilde bloemkool en kikkererwten op een romige avocadospread.
Als kind heb je vast vaak gehoord dat bloemkool gezond is, maar misschien weet je nog niet wát het precies gezond maakt. Bloemkool zit vol met vitaminen, mineralen en antioxidanten die goed zijn voor je hart en hersenen en zelfs preventief tegen kanker werken. Ook bevat het veel vezels, ideaal voor een gezonde darmflora.
Bloemkool is een veelzijdige groente. Vaak wordt het gekookt, maar als je het grilt krijgt het een heerlijke structuur met een bite. De kruidenmarinade maakt het helemaal af. Heb je ondertussen al trek? Laten we beginnen.
Wat heb je nodig?
4 middelgrote volkoren wraps
Vulling wraps
½ bloemkool
200 gram kikkererwten
Zak veldsla 150 gram
Koriander
1 paprika
Marinade voor bloemkool en kikkererwten
4 eetlepels olijfolie
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels komijn
1 theelepel geroosterde paprikapoeder
½ theelepel cayennepoeder
Avocadospread (geen zin om zelf te maken? Avocado spreads zijn in meerdere supermarkten kant en klaar te koop)
2 avocado’s
1 citroen, alle sap
2 eetlepels gehakte peterselie
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte gemalen peper
4 tenen knoflook
Bereiding
- Ontpit de avocado’s, snijd ze in kleine blokjes en meng alle ingrediënten voor de spread in een keukenmachine. Zet het in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de paprika en snijd deze in reepjes. Hak de koriander fijn.
- Laat de kikkererwten uitlekken.
- Snijd de bloemkool in roosjes.
- Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom.
- Voeg de bloemkool en kikkererwten toe en roer goed door.
- Verdeel de bloemkoolroosjes en kikkererwten over een bakplaat en bak in 20-25 minuten gaar en licht krokant. Schep halverwege om. Laat even afkoelen.
- Bedek je wraps! Verdeel de avocadospread over de wraps, leg er een bedje veldsla op en vul het verder met de reepjes paprika en de bloemkool en kikkererwten. Voeg de gesneden koriander toe als je dit lekker vindt.
Eet smakelijk!