Terugblik op de “Oude Meesters” Kunstexpositie: een viering van creativiteit en levenslang leren

8 december 2023

De afgelopen weken hebben Leidenaren en kunstliefhebbers kunnen genieten van de “Oude Meesters” Kunstexpositie, georganiseerd door Groenoord Zorgt. Terwijl de expositie bijna tot een einde komt, werpen we een terugblik op dit bijzondere evenement dat niet alleen kunst, maar ook inspiratie naar het hart van onze stad bracht.

Een unieke samenkomst van talent

Van 27 november tot en met 8 december werd de centrale ruimte van de bibliotheek aan de Nieuwstraat het onderkomen van een verzameling unieke schilderijen, gemaakt door de getalenteerde cliënten van Groenoord Zorgt. Deze “Oude Meesters” hebben niet alleen hun creativiteit tentoongesteld, maar hebben ook de bezoekers geïnspireerd met hun levenservaring, verhalen en wijsheid.

Kirsten van der Meer, Chief of Culture bij Groenoord Zorgt, deelt haar reflectie op de expositie: “Het openen van de expositie was een geweldige ervaring. Het was hartverwarmend om te zien hoe kunst mensen samenbracht.”

Een stadsfeest van cultuur

De opening op maandag 27 november om 16:00 uur was meer dan alleen een ceremonie; het was een stadsfeest. De aanwezigheid en inspirerende toespraak van wethouder Julius Terpstra benadrukte niet alleen de betrokkenheid van het stadsbestuur bij dit culturele evenement, maar voegde ook een bijzonder tintje toe aan de viering. Het was een moment waarop kunst en cultuur samensmolten, geïnspireerd door het gedachtegoed van blue zones, gebieden op aarde waar mensen een langer, gezonder en gelukkiger leven leiden. Deze opening was niet alleen een viering van diversiteit en creativiteit in onze stad, maar ook een herinnering aan het belang van actieve betrokkenheid bij creatieve bezigheden voor een gezonde en verbonden gemeenschap. Je kunt de video van de opening bekijken via deze link.

Ontdek de verhalen achter de kunstwerken

Wil je meer weten over de kunstenaars achter deze meesterwerken? Klik hier en ontdek interviews met de cliënten, waarin ze hun inspiraties, creatieve processen en persoonlijke verhalen delen. Hier vind je ook een verzameling afbeeldingen van hun indrukwekkende werk.

Blijf verbonden met cultuur

Terwijl we de “Oude Meesters” Kunstexpositie afsluiten, blijft Groenoord Zorgt zich inzetten voor het bevorderen van creativiteit en levenslang leren in onze gemeenschap. Blijf op de hoogte van toekomstige evenementen en initiatieven door onze sociale media te volgen en regelmatig onze website te bezoeken.

Bedankt aan alle bezoekers, kunstenaars en supporters die deze expositie tot een onvergetelijk evenement hebben gemaakt. Laten we samen blijven streven naar een stad vol kunst, cultuur en inspiratie!

Misschien is dit ook wat voor jou?

Heb jij een tip of een leuk nieuwtje? Mail de redactie!

Start chat
Chat met ons
Scan de code
Miriam - Regio Coördinator
Hallo 👋
Welkom op onze website! Kunnen wij je ergens mee helpen of heb je een vraag over de diensten die wij leveren? Stel je vraag hier en we komen er zo spoedig mogelijk op terug. Op werkdagen reageren wij binnen 24 uur.