“Grijp je kans en doe waar je gelukkig van wordt.”

Eind augustus vierde mevrouw Kleihorst, één van onze cliënten, haar negentigste verjaardag. In Blue Zones is het bereiken van deze mooie leeftijd geen uitzondering. Op deze vijf plekken op aarde worden veel mensen in goede gezondheid ouder dan negentig of zelfs honderd jaar. We bezochten mevrouw Kleihorst om haar te feliciteren én om te achterhalen of ze goeie tips heeft over gezond en gelukkig ouder worden.

Mevrouw Kleihorst woont samen met haar man in Lisse. “We wonen nu meer dan twaalf jaar in dit fijne appartement, het is van alle gemakken is voorzien. En onze hulp houdt het ook ontzettend goed schoon.” Om de hoek van het appartement ligt toevallig het ontmoetingscentrum waar ze ruim zevenendertig jaar met veel plezier als gastvrouw heeft gewerkt. “En mijn dochter woont ook in Lisse. Ze komt elke vrijdag bij ons langs.”

Waar spendeert mevrouw verder haar tijd aan? “Vroeger hebben we heel veel gefietst, maar dat gaat helaas niet meer. Wel is onze schoonzoon nu het fietsmaatje van mijn man. Ik ben heel blij dat mijn man op die manier nog kan genieten van fietsen en van gezelschap.”

Mevrouw houdt van wandelen, gaat wekelijks gymmen om in beweging te blijven en ter valpreventie, speelt kaarten met vrienden en haar zus die in de buurt wonen, en houdt van puzzelen. “Ik ben dan ook erg blij om dit puzzelboekje van jullie cadeau te krijgen! De letters en cijfers zijn ook mooi groot.” Mevrouw komt ook nog steeds buiten Lisse met een taxiservice. Oude vrienden van haar wonen in Friesland. Daar is ze een paar dagen met haar man geweest, gedeeltelijk om haar verjaardag te vieren.

Dus wat we al van mevrouw Kleihorst hebben geleerd is dat het belangrijk is om actief blijven en jezelf te omringen met geliefden. Heeft mevrouw verder nog een goede tip?

“Doe waar je gelukkig van wordt! Grijp je kans. Als je iets niet wilt is het later te moeten zeggen: ‘Had ik dit nou maar gedaan’. Nee, je wilt denken: ‘Wat fijn dat ik dit heb kunnen doen.’”

Misschien is dit ook wat voor jou?

Heb jij een tip of een leuk nieuwtje? Mail de redactie!

Start chat
Chat met ons
Scan de code
Haiko - Regio Coördinator
Hallo 👋
Welkom op onze website! Kunnen wij je ergens mee helpen of heb je een vraag over de diensten die wij leveren? Stel je vraag hier en we komen er zo spoedig mogelijk op terug. Op werkdagen reageren wij binnen 24 uur.