Trotse sponsor van Hulphond Nederland

Wist je dat wij trotste sponsor zijn van Hulphond Nederland? Hulphond Nederland zorgt ervoor dat mensen met een beperking of trauma klachten de regie over hun eigen leven weer terugkrijgen en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Dat is een visie die wij met elkaar delen! Daarom hebben wij de pup Bruce geadopteerd, een hulphond in opleiding.

Het gastgezin vertelt:

“Bruce gaat overal mee naar toe. Naar de supermarkt, in de trein en in de bus, op bezoek bij vrienden en familie. Hij is dan heel rustig en lijkt niet snel bang. Soms moet er wat nauwkeuriger worden onderzocht. Het ziet er anders uit, het ruikt anders… wat zou het zijn?! Bruce is een rustige, introverte pup en inmiddels uitgegroeid tot een flinke puber (van wel 32 kilo!). Een zonnetje in huis met heel veel energie, altijd zin in spelen en knuffelen. Hij leert heel snel en kent al veel commando’s. Naast dat het een hele lieve hond is heeft hij ook wel wat eigenzinnigs. Hij heeft niet altijd zin om te luisteren maar wellicht komt dat door de pubertijd.”

Samen werken

“Dat zit er al vroeg in bij Bruce, en dat komt goed uit voor z’n toekomstige werk als hulphond. Bruce heeft een sterke aantrekkingskracht tot water. Ook is hij wat waaks bij een vreemd geluid. Daar gaan we, naast het leren van nog meer commando’s, samen verder aan werken!”

Wist je dat…?

  1. Pups starten met de opleiding als ze 7 weken oud zijn?
  2. Pups worden opgevoed en gesocialiseerd door een geschikt gastgezin, onder begeleiding van een pup-instructeur van Stichting Hulphond?
  3. Pups vanaf 14 maanden wel 70 vaardigheden leren?
  4. Hulphonden vanaf 16 maanden maatwerktraining krijgen, afgestemd op de behoeften van de cliënt?
  5. Hulphonden vanaf 20 maanden worden geplaatst bij de cliënt, of aan het werk gaan als therapiehond?
  6. Hulphonden vanaf 20 maanden worden geplaatst bij de cliënt, of aan het werk gaan als therapiehond?
  7. Hulphonden worden ingezet voor ADL, mensen met epilepsie, mensen met PTSS en jongeren met een verstandelijke beperking en/of ernstige gedragsstoornissen?
  8. Hulphonden vanaf 10 jaar met pensioen gaan bij de cliënt thuis of in de omgeving van de cliënt?

Misschien is dit ook wat voor jou?

Heb jij een tip of een leuk nieuwtje? Mail de redactie!

Start chat
Chat met ons
Scan de code
Miriam - Regio Coördinator
Hallo 👋
Welkom op onze website! Kunnen wij je ergens mee helpen of heb je een vraag over de diensten die wij leveren? Stel je vraag hier en we komen er zo spoedig mogelijk op terug. Op werkdagen reageren wij binnen 24 uur.