Groenoord Zorgt ambassadeur

“Ik ben een bezige bij, maar heb ook een zorghart.”

“Het mooie van mijn werk is dat ik een schakel ben tussen de cliënt en de thuishulp. Het persoonlijke contact met elkaar en verbinding maken, dat maakt het werk zo bijzonder.”, vertelt Ida Odijk, ambassadeur bij Groenoord Zorgt.

 

“Als ambassadeur bij Groenoord Zorgt heb ik eigenlijk de meest veelzijdige baan”, zegt Ida. “Het heeft zo veel afwisseling, geen dag is hetzelfde. Zo zat ik vanochtend aan de koffie bij een mevrouw van 84 jaar voor een intakegesprek en heb ik straks een afspraak met onze Zorgcoördinator op kantoor om ondersteuningsplannen door te nemen. De intakes bij cliënten zijn altijd interessante ontmoetingen. Nadat je de ‘formele’ informatie uit het zorgdossier hebt besproken, krijgt je vaak de persoonlijke verhalen te horen. Ouderen die al een heel leven achter zich hebben, zijn vaak heel open en vinden het fijn om hun verhaal te doen. Dat is heel mooi. Maar ook cliënten die juist wat gesloten zijn, zijn heel fijn hoor. Ik laat mensen altijd in hun waarde.

Vanuit mijn rol als ambassadeur begeleid ik ook onze nieuwe thuishulp medewerkers tijdens hun eerste werkdagen. Het is voor hun soms spannend zo’n eerste dag bij een cliënt. Via onze HR-afdeling hebben ze al uitgebreide instructies over de taken gekregen, maar het is voor de meeste ook prettig om de eerste keer in zo’n thuissituatie bij een cliënt wegwijs gemaakt te worden.

Hoe ik bij Groenoord Zorgt terecht ben gekomen? Tijdens mijn opleiding SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) wist ik niet goed wat ik wilde. De opleiding had ik officieel niet afgerond, doordat mijn stage niet lekker verliep. Ik ben toen in een supermarkt gaan werken. Niet mijn ideale toekomstdroom. Ik wist dat ik ‘iets’ met mensen wilde doen, contact met klanten, het sociale aspect trok me aan. Maar waar mijn kwaliteiten verder lagen, wist ik toen nog niet.

Nadat mijn kinderen geboren waren, ben ik gastouder geworden. Daarnaast werkte ik als vrijwilliger in het buurthuis. Ik merkte dat mensen het prettig vinden om naar mij te luisteren, hun verhaal bij mij te doen. Ik kan me goed inleven in de situatie van een ander, vind het fijn om er voor anderen te zijn. Dat ik toen de stap heb genomen om bij Groenoord Zorgt te gaan werken, sluit dus min of meer wel aan op mijn studie en interesses. Onbewust heeft de zorg altijd in mij gezeten.

Inmiddels werk ik 4 jaar bij Groenoord Zorgt. Het is echt een vliegende start geweest: ik ben begonnen als thuishulp, bij cliënten in huis. Al snel werd ik gevraagd om de huishoudelijke ondersteuning bij hospice Xenia in Leiden op me te nemen, samen met een andere collega. Xenia is een logeerhuis en hospice voor jonge mensen die intensieve zorg nodig hebben. Sommigen zitten in de laatste fase van hun leven. Dat zijn heftige zaken, ik heb echt even moeten zoeken hoe daarmee om te gaan. Maar als je gewoon jezelf kunt blijven, waarderen mensen dat, en kun je ook ‘gewone’ gesprekken aangaan. Zelfs de leuke dagelijkse dingen met af en toe een grapje zijn dan heel welkom.

Afgelopen zomer werd ik vervolgens gevraagd om naast mijn werk als thuishulp op kantoor de planning te ondersteunen. De mix van kantoorwerk en het werk als thuishulp beviel mij goed. Ik ben nu eenmaal graag lekker actief en vind het fijn om te blijven groeien.

Dat de functie van ambassadeur op mijn pad kwam, vind ik dan ook geweldig. De rol van ambassadeur heeft sinds begin van dit jaar een andere invulling gekregen en we hebben een nieuwe indeling van regio’s. Mijn collega Will en ik  zijn nu de vaste ambassadeurs bij Groenoord Zorgt. Daarnaast worden wij door een aantal andere collega’s ondersteund. Iedereen in mijn omgeving riep meteen dat dit dé functie voor mij is. Ik ben nu eenmaal een bezige bij, kan niet stilzitten. En ik heb een zorghart, vind het fijn om er voor anderen te zijn. Ik kan dan ook met trots zeggen dat ik ambassadeur bij Groenoord Zorg ben.”

Misschien is dit ook wat voor jou?

Heb jij een tip of een leuk nieuwtje? Mail de redactie!

Start chat
Chat met ons
Scan de code
Miriam - Regio Coördinator
Hallo 👋
Welkom op onze website! Kunnen wij je ergens mee helpen of heb je een vraag over de diensten die wij leveren? Stel je vraag hier en we komen er zo spoedig mogelijk op terug. Op werkdagen reageren wij binnen 24 uur.