“Ik daag mijzelf graag uit.”

Met haar vierenveertig jaar is Natasja één van de jongere cliënten van Groenoord Zorgt. Elke dinsdag- en donderdagavond loopt zij samen met haar wandelclub een rondje Leiderdorp. Al bijna vijf jaar lang is Natasja een trouwe deelnemer van deze groep, waar ze vaak dezelfde mensen ziet maar ook wel eens nieuwe leden ontmoet. Samen leggen ze tijdens de wandelingen verschillende routes af, van ‘korte’ wandelingen van 10 kilometer tot langere wandelingen van 25 kilometer per dag.

“Als groep zorgen we ervoor dat elke wandeling uniek is, zelfs al lopen we door hetzelfde dorp”, zegt Natasja. “Zo hebben we een keer een briefje gevolgd waar alleen de richtingen links, rechts of rechtdoor op stonden. Daarnaast willen we nooit ons eigen pad kruisen. Dit soort gekke regeltjes maken de wandelingen ook speels. We hebben allerlei inside jokes.”

Wandelen is niet per se iets waar Natasja altijd van heeft gehouden. Maar ’s avonds zag ze het als een uitdaging en tegenwoordig, als ze eenmaal aan het lopen is, vindt ze het heerlijk. “Het is relaxed, je hoofd wordt lekker leeg en je ziet veel van de natuur,” zegt ze. “Het is ook leuk om te kletsen met de mensen die meegaan. De ene keer loop je met die, dan met de ander.”

Tijdens de coronapandemie raakte Natasja in een flinke dip en het huishouden oppakken als alleenstaande moeder met twee kleine kinderen was een uitdaging. Gelukkig kwam Groenoord Zorgt te hulp en gaf haar het zetje in de rug dat ze nodig had. Haar thuishulp komt één keer per week langs en dan maken ze samen het hele huis schoon. “Als zij er niet is, heb ik niet de puf om het te doen,” legt Natasja uit. “De hulp helpt mij ontzettend om mijn leefomstandigheden met twee kleine kinderen op orde te houden.”

Dankzij de hulp van Groenoord Zorgt heeft Natasja weer meer tijd en energie over om te genieten van haar geliefde wandelingen en andere hobby’s. “Ik probeer jaarlijks 1000 kilometer te lopen en als er wandelingen zijn uitgezet en ik heb tijd, wandel ik ook op andere plekken in Nederland,” vertelt ze. “Wandelen geeft me rust en zorgt ervoor dat ik mijn hoofd leeg kan maken. Het is fijn om even weg te zijn van alles en gewoon te genieten van de omgeving en het gezelschap.”

Misschien is dit ook wat voor jou?

Heb jij een tip of een leuk nieuwtje? Mail de redactie!

Start chat
Chat met ons
Scan de code
Miriam - Regio Coördinator
Hallo 👋
Welkom op onze website! Kunnen wij je ergens mee helpen of heb je een vraag over de diensten die wij leveren? Stel je vraag hier en we komen er zo spoedig mogelijk op terug. Op werkdagen reageren wij binnen 24 uur.