“Oude Meesters”: Mevrouw Plasschaert

“Het leukste aspect van de schildercursus was het werken in groepsverband.”

Mevrouw Plasschaert deelt haar betrokkenheid bij kunst. “Hoe lang schildert u al?” vragen wij haar. “Flink wat jaren, maar hoe lang precies weet ik niet. Ik deed het gewoon. Ik zat op cursussen met groepen mensen. Dat vond ik wel erg leuk.”

Op de vraag naar haar inspiratie onthult ze: “Ik heb altijd graag getekend. Ik wilde leren werken met kleur. Ik had er geen verstand van. Zodoende ging ik schilderen. Ik heb heel wat cursussen gedaan. Het leukste aspect was het werken in groepsverband, reageren op elkaars werk en van elkaar leren.”

Gevraagd naar kunstenaars die haar inspireren, noemt ze: “Ik kijk wel graag naar werken van Van Gogh. Een familielid van mij, die uit de tijd van Van Gogh stamt, was de eerste kunstcriticus van Nederland. Ook heb ik een dochter die kunstenares is. Het zit een beetje in de familie.

Een van mijn kunstwerken in de expositie heet ‘Zicht op Havelte’. Hier ligt mijn hart nog wel een beetje: ik hou ontzettend van de natuur. Gelukkig staan er rond mijn appartement nog wel wat bomen.”

Misschien is dit ook wat voor jou?

Heb jij een tip of een leuk nieuwtje? Mail de redactie!

Start chat
Chat met ons
Scan de code
Miriam - Regio Coördinator
Hallo 👋
Welkom op onze website! Kunnen wij je ergens mee helpen of heb je een vraag over de diensten die wij leveren? Stel je vraag hier en we komen er zo spoedig mogelijk op terug. Op werkdagen reageren wij binnen 24 uur.