Spot de paradijsvogel: een kleurrijke Peurbakkentocht

Al decennialang vormt de Peurbakkentocht een onmisbaar onderdeel van de Leidse Lakenfeesten. Tijdens deze vrolijke parade trotseren boten, versierd met een overvloed aan thema’s, de grachten van Leiden. Deelnemers laten hun creativiteit de vrije loop en brengen een fantastisch spektakel voor de toeschouwers.

Groenoord Zorgt besloot dit jaar voor het eerst deel te nemen aan de Peurbakkentocht. Met het thema “Spot de Paradijsvogel” vestigden wij de aandacht op de individuele verhalen en kleurrijke persoonlijkheden van onze cliënten. Onze boot was een ware oase van jungle planten, levendige kleuren en fonkelende discoballen. En tussen al deze planten konden de toeschouwers onze paradijsvogels spotten.

Bij Groenoord Zorgt begrijpen wij dat elk individu een eigen kleurrijk verhaal heeft. Wij zijn ervan overtuigd dat naarmate mensen ouder worden, hun leven alleen maar rijker en levendiger kan worden wanneer zij zichzelf durven te zijn. De cliënten van Groenoord Zorgt, gekleed in felle kleuren, waren de echte paradijsvogels op de boot. Zij symboliseerden de diversiteit en unieke persoonlijkheden die wij dagelijks ondersteunen en verzorgen. Bekijk hier de video van onze feestelijke tocht.

Om het feest nog specialer te maken, hadden wij een winactie gekoppeld aan onze deelname. Toeschouwers werden uitgenodigd om een foto te maken van de kleurrijke boot, Groenoord Zorgt te taggen op Facebook of Instagram, en zo kans te maken op vier kaartjes voor Avifauna. Uit de vele inzendingen werd een winnaar gekozen op basis van een leuke en duidelijke foto. De gelukkige winnaar heeft inmiddels de kaartjes ontvangen en kan zich verheugen op een dag vol plezier en het spotten van daadwerkelijke vogels.

Misschien is dit ook wat voor jou?

Heb jij een tip of een leuk nieuwtje? Mail de redactie!

Start chat
Chat met ons
Scan de code
Miriam - Regio Coördinator
Hallo 👋
Welkom op onze website! Kunnen wij je ergens mee helpen of heb je een vraag over de diensten die wij leveren? Stel je vraag hier en we komen er zo spoedig mogelijk op terug. Op werkdagen reageren wij binnen 24 uur.