“Op een gegeven moment ontdekte ik wat mijn gaven en talenten zijn.”

Als kind was mevrouw Knufman (80) de helft van het jaar ziek en vermaakte zij zichzelf door te tekenen. Haar ouders ontdekten toen haar talent. Op het HBS (later HAVO/VWO) kreeg zij een tekendocent die adviseerde om naar de academie te gaan. Mevrouw Knufman was 25 jaar lang docent tekenen en handvaardigheid op een kleine MBO school. Daarnaast schildert zij tot op de dag van vandaag prachtige portretten in opdracht.

Wat maakt jou uniek?

Ik ben uniek geschapen door mijn Hemelse Vader. Op een gegeven moment ontdekte ik wat mijn gaven en talenten zijn. Zonder Hem had ik hier niet gezeten. Ik heb God leren kennen toen ik in een heel diep dal zat. De wereld ging open, er is meer liefde en aandacht. En ik maakte betere portretten.

Hoe sta jij bij jouw vrienden bekend?

Sociaal en trouw. Ook aandachtig.

Wat zou je graag nog eens willen zien of doen?

Er zijn geen grote dingen die ik wil zien of grote reizen die ik wil doen. Ik reis door de dingen die ik lees, de studies die ik doe, de mensen die ik ontmoet. Ik vind het mooi om te zien wat mensen beweegt. En ik vind het heerlijk om mijn kinderen, kleinkinderen en bonuskinderen te zien opgroeien.

Welke dag uit je leven zou je nog een keer willen beleven?

Wat ik heel bijzonder vond is dat ik zelf de geboorte van mijn eerste kind kon zien, doordat ik erg slank was. Dat vond ik echt een wonder. Wat ik ook heel bijzonder vond is dat mijn echtgenoot mij hier, op onze huwelijksdag, jurk en al over de drempel tilde. En het moment dat ik hem voor het eerst zag, mijn tweede man. Ik was zo verliefd. We wisten het gelijk. Dat zijn dingen waar ik vaak aan denk. Zo’n geluk.

Wanneer had je voor het laatst de slappe lach?

Geen idee, dat heb ik eigenlijk niet zo vaak. Ik kan wel om mezelf grijnzen, als ik iets stoms doe.

Wat is jouw verborgen talent?

Ik kan goed luisteren en door dingen heen prikken. Tot de kern komen van wat belangrijk is.

Wat zou je nog willen leren?

Ik wil God nog beter leren kennen. Het karakter van Jezus. Aan Zijn hand ga ik het leven door. Je moet luisteren, de bijbel lezen. Je raakt niet uitgestudeerd. Als ik iets niet begrijp, sla ik het op in mijn achterhoofd. En als God het de moeite waar vindt, komt het tot me.

 

Misschien is dit ook wat voor jou?

Heb jij een tip of een leuk nieuwtje? Mail de redactie!

Start chat
Chat met ons
Scan de code
Miriam - Regio Coördinator
Hallo 👋
Welkom op onze website! Kunnen wij je ergens mee helpen of heb je een vraag over de diensten die wij leveren? Stel je vraag hier en we komen er zo spoedig mogelijk op terug. Op werkdagen reageren wij binnen 24 uur.