Senior Sensations: een grap met een boodschap

In een samenleving waar seksualiteit bij ouderen vaak onderbelicht blijft, wil Groenoord Zorgt bijdragen aan het creëren van een omgeving waarin ouderen zich vrij voelen om hun verlangens en behoeften te uiten, zonder angst voor stigma of schaamte. Onze 1 april grap in samenwerking met Willie.nl is bedoeld om dit belangrijke onderwerp onder de aandacht te brengen en de discussie hierover aan te wakkeren. Door humor te gebruiken, willen we de drempel verlagen en mensen aanmoedigen om hier openlijk over te praten. Want, zo blijkt uit allerlei onderzoeken, op de behoefte aan seks en intimiteit zit geen einddatum.

Scroll verder naar de blog van 'Seksuologen met Twee' voor de kijk van experts Anne en Leila op dit gebied, en klik op de onderstaande knop voor ons artikel 'Na 1 april'.

Lees hier verder
GZ_website_SeniorSensations_header

Seks als senior: dit moet je er volgens Seksuologen met Twee over weten

Anne en Leila zijn allebei Master in Seksuologie. In hun praktijk SMT helpen ze cliënten één op één met onzekerheden, vragen of problemen rondom seks, intimiteit en relaties.

“Met in gedachten dat het lichamelijk allemaal wat moeizamer kan gaan, zouden speeltjes uitkomst kunnen bieden. De seksspeeltjesmarkt is op dit moment echter vooral gericht op jongvolwassenen en vergeten, vinden wij, deze belangrijke groep. Juist ouderen hebben soms meer behoefte aan een moment voor zichzelf of samen met een partner dan waar ze gehoor aan kunnen geven.”

“Hierbij is het wel belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Allereerst verandert het lichaam dus wanneer we ouder worden. De huid wordt minder elastisch en dat geldt ook voor de huid bij de geslachtsdelen. Sommige heftigere speeltjes, zoals een flink trillende masturbator of tarzanvibrator, zijn dan niet prettig en kunnen de huid en gevoelige slijmvliezen beschadigen. Ook is gebruik van een goed verzorgend glijmiddel belangrijk om het zo fijn mogelijk te maken.”

“Ten tweede moet er ook rekening gehouden worden met eventuele medicatie. Je mag bijvoorbeeld geen penisring gebruiken als je bloedverdunners hebt. Wel zo handig om dit soort dingen te weten vóórdat je eraan begint!” Lees hier verder.

Bloopers 'Senior Sensations'

Bekijk hieronder de video met bloopers van het interview met Groenoord Zorgt en Willie.nl en de Unboxing met mevrouw Hoekstra!

Last, but not least...

In een continu veranderend zorglandschap is het belangrijk om er als zorgorganisatie uit te springen, met name door het grote personeeltekort waar we allemaal nog steeds mee te maken hebben. Heb je ons leren kennen door onze 1 april grap, en lijkt het je tof om voor zo’n eigenzinnige organisatie te werken? Bezoek dan onze werken-bij site!

Word huishoudelijke hulp

Bij Groenoord Zorgt geloven we dat de kleine dingen in het leven een groot verschil maken. Een glimlach, een fijn gesprek en een opgeruimd huis. Als huishoudelijke hulp ben je niet alleen verantwoordelijk voor het creëren van een schone en comfortabele leefomgeving, maar speel je ook een cruciale rol door die warme persoonlijke connectie te bieden.

Start chat
Chat met ons
Scan de code
Miriam - Regio Coördinator
Hallo 👋
Welkom op onze website! Kunnen wij je ergens mee helpen of heb je een vraag over de diensten die wij leveren? Stel je vraag hier en we komen er zo spoedig mogelijk op terug. Op werkdagen reageren wij binnen 24 uur.