Groenoord Zorgt ondersteunt Hospice Xenia

Hospice Xenia aan de Kloosterpoort in Leiden werkt sinds het voorjaar van 2021 samen met thuiszorgorganisatie Groenoord Zorgt. Voor de huishoudelijke ondersteuning werken twee vaste medewerkers van Groenoord Zorgt wekelijks in het zorghuis.

Jacqueline Bouts, oprichter en directeur van Xenia blikt terug op de samenwerking: “We zijn ontzettend blij met de huishoudelijke hulp vanuit Groenoord Zorgt. De thuishulp medewerkers Ida en Jacqueline zijn inmiddels vertrouwde gezichten op onze locatie. Onze patiënten zijn jonge mensen met bijvoorbeeld een palliatieve spierziekte of een zeldzame vorm van kanker. Het is heel fijn om met een vast team van enthousiaste medewerkers de zorg te bieden voor deze mensen. Met elkaar creëren we een huiselijke setting en delen we de liefde en de passie voor de zorg. De huishoudelijke ondersteuning die we via Groenoord Zorgt ontvangen draagt hieraan bij.”

Xenia is het enige verpleegkundige zorghuis voor een specifieke jonge doelgroep. Patiënten tussen de 16 en 49 jaar uit heel Nederland, die ernstig ziek zijn kunnen er terecht voor overbruggingszorg (tussen ziekenhuis en thuis), logeerzorg en einde van het leven zorg.

Op de foto: Jacqueline Bouts, oprichter en directeur Hospice Xenia (midden) met thuishulp medewerkers Jacqueline (links) en Ida (rechts) van Groenoord Zorgt.

Misschien is dit ook wat voor jou?

Heb jij een tip of een leuk nieuwtje? Mail de redactie!

Start chat
Chat met ons
Scan de code
Miriam - Regio Coördinator
Hallo 👋
Welkom op onze website! Kunnen wij je ergens mee helpen of heb je een vraag over de diensten die wij leveren? Stel je vraag hier en we komen er zo spoedig mogelijk op terug. Op werkdagen reageren wij binnen 24 uur.