“Ik lees graag, kijk graag films. Maar ik geniet het meest van dingen zelf bedenken.”

Meneer Lindblad (73) is geboren in Zweden en woont nu ruim 50 jaar in Nederland, waarvan 45 in Leiden. Hij was docent geschiedenis aan de Universiteit, op de letteren faculteit (nu geesteswetenschappen) en de laatste 15 jaar ook aan de faculteit van Indonesische cultuur.

Wat maakt jou uniek?

Mijn buitenlandse afkomst. Ik ben geboren en getogen in Zweden. Ik heb nog veel contact met familie en vrienden en ga nog regelmatig op bezoek. Ik ben hier beland vanwege mijn studie. Ik heb de eerste helft van mijn studietijd in de Verenigde Staten gestudeerd, en toen ik mij wilde specialiseren in Europese Economie ben ik naar Amsterdam verhuisd, waar ik een cursus kon volgen. Ik vond de stad en het land zo leuk dat ik ben gebleven. Na mijn afstuderen ging ik solliciteren en kreeg ik vrij snel een baan als docent aan de Universiteit Leiden.

Wat zou jij nog willen leren?

Dat is een goede vraag. Leren is lastiger op hoge leeftijd. Een extra vreemde taal leren lijkt me moeilijk, maar ik beleef veel plezier aan gamen. Ik leer hier steeds meer over, ook van jonge mensen. Ik houd van games met een verhaal en waarin je ook strategische beslissingen moet nemen. Games waarin je alleen moet schieten vind ik niet zo interessant.

Wat is jouw verborgen talent?

Dat ik veel fantasie heb. Ik schrijf vanaf jongs af aan al veel verhalen. Ik lees graag, kijk graag films. Maar ik geniet het meest van dingen zelf bedenken. In mijn werk schreef ik veel, maar fictie schrijven is volstrekt anders dan wetenschappelijk schrijven.

Waar kunnen wij jou ’s nachts voor wakker maken?

Bij voorkeur niet! Ik slaap graag door. Toen ik ergens in Azië was belde een neef dat zijn zoontje was geboren. Hij had geen rekening gehouden met het tijdverschil. Maar dit was welkom nieuws.

Wanneer had jij voor het laatst de slappe lach?

Eigenlijk wel regelmatig! Ik kan me de exacte details niet herinneren. Ik heb gemerkt dat het goed is om op je oude dag positief te blijven en veel te lachen. Je moet toch het beste van de situatie maken.

Wat is een belangrijke les die jij hebt geleerd?

Goede vraag. Een belangrijke les is dat het waardevol is om veel mensen van allerlei achtergronden en culturen te ontmoeten. Je leert hier veel van.

 

Misschien is dit ook wat voor jou?

Heb jij een tip of een leuk nieuwtje? Mail de redactie!

Start chat
Chat met ons
Scan de code
Miriam - Regio Coördinator
Hallo 👋
Welkom op onze website! Kunnen wij je ergens mee helpen of heb je een vraag over de diensten die wij leveren? Stel je vraag hier en we komen er zo spoedig mogelijk op terug. Op werkdagen reageren wij binnen 24 uur.