Leidse cliënten Groenoord Zorgt vieren Leidens Ontzet

Voor het eerst werd in samenwerking met de 3 October Vereeniging en thuiszorgorganisatie Groenoord Zorgt het Leidens Ontzet gevierd met thuiswonende cliënten.

Elk jaar bezoekt de 3 October Vereeniging vele oudere Leidenaren die opgenomen zijn in een verpleeghuis of regelmatig gebruikmaken van een vorm van dagopvang. Zij hebben vaak jarenlang het Feest der Feesten gevierd en willen dat graag blijven doen. Daarom is een vast onderdeel van de viering het brengen van muziek, taart en een cadeautje aan de bewoners van verpleeghuizen en de bezoekers van dagbesteding van verschillende zorgorganisaties in Leiden.

Maar steeds meer ouderen wonen tot hoge leeftijd zelfstandig thuis. Om ook deze groep Leidenaren te bereiken, heeft Groenoord Zorgt een pilot opgezet in samenwerking met de 3 October Vereeniging. Op woensdag 28 september waren de cliënten van Groenoord Zorgt te gast bij Galerie Café Leidse Lente, waar zij werden verrast met live muziek, gebak en cadeaus. Er werd enthousiast gereageerd op het idee, wat resulteerde in ruim 100 aanmeldingen.

Niels Plasmeijer, Algemeen Directeur van Groenoord Zorgt, is blij met de opkomst. “We hebben deze viering georganiseerd om de verbinding aan te gaan met onze cliënten. Het is fijn om te zien dat ook zij interesse hebben om samen te komen en ons en elkaar beter te leren kennen. Het onderhouden van relaties met anderen is namelijk een van de belangrijke factoren van gezond en gelukkig ouder worden.”

Maartje Klapwijk, bestuurslid 3 October Vereeniging: “Als 3 October Vereeniging vinden we het belangrijk dat iedereen in Leiden en omstreken in staat is om Leidens Ontzet te vieren en te herdenken. Voor groepen die niet in staat zijn zelf naar Leidens Ontzet te komen, brengen we Leidens Ontzet naar deze groepen. Zo bezoeken we al jaar en dag het kinderziekenhuis van het LUMC, instellingen voor mensen met een beperking en de verpleeghuizen. We vinden het erg fijn dat we met Groenoord Zorgt de pilot hebben kunnen starten om te kijken of we ook voor de andere groep, thuiswonende, ouderen iets konden organiseren. De pilot is zeer geslaagd, waarmee we het Feest der Feesten nog leuker hebben gemaakt. Dit smaakt naar meer!”

Misschien is dit ook wat voor jou?

Heb jij een tip of een leuk nieuwtje? Mail de redactie!

Start chat
Chat met ons
Scan de code
Miriam - Regio Coördinator
Hallo 👋
Welkom op onze website! Kunnen wij je ergens mee helpen of heb je een vraag over de diensten die wij leveren? Stel je vraag hier en we komen er zo spoedig mogelijk op terug. Op werkdagen reageren wij binnen 24 uur.