Blue Zone Menu – Plantaardige quiche
Een goede warme maaltijd is extra lekker wanneer de dagen kouder en korter beginnen te worden. Denk aan een rijkgevulde romige soep, of een ovenschotel met knapperige groenten. Deze keer delen we een bijzonder quiche recept met jullie. Quiche is de perfecte combinatie tussen healthy food en comfort food. De buitenkant is weliswaar gemaakt met bladerdeeg, maar aan de binnenkant kan je er heel veel groenten in verstoppen! Vegetarische quiche kennen we natuurlijk al, maar wist je dat het mogelijk is om een heerlijke hartige taart zonder melk en ei te maken? Geloof het of niet, onze collega Sabine is het gelukt. Hoe? Dat lees je hieronder!
Ingrediënten (4 personen):
1 pak vegan bladerdeeg van Tante Fanny
1 bekertje plantaardige kookroom van Blue Band
100 gram geraspte plantaardige kaas van Nurishh
250 gram snoeptomaatjes
1 grote gele paprika
1 prei
Maïzena
1 teentje geperste knoflook
Peper
Zout
Gedroogde basilicum
Gedroogde chilivlokken
Olijfolie
Garnering (optioneel):
Verse basilicum
Overige benodigdheden
Springvorm (20-24cm)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Halveer de tomaten en snijd de paprika in repen.
- Pak een bakplaat en leg op de ene helft de tomaatjes met de bolle kant naar beneden, en op de andere helft de repen paprika. Voeg wat zout en chiliblokken toe en besprenkel met olijfolie. Bak gedurende 20 minuten.
- Snijd ondertussen de prei in smalle ringen en fruit deze in een koekenpan met een klein beetje olijfolie totdat de ringen wat zachter zijn en zet deze apart.
- Meng het bekertje kookroom met een paar lepels maïzena totdat het de dikte heeft van yoghurt.
- Meng hier ook de kaas en geperste knoflook doorheen en voeg peper, gedroogde basilicum en een beetje zout toe.
- Vet de springvorm in met olie of plantaardige boter en bekleed met het bladerdeeg.
- Leg de paprika en prei op de bodem van de quiche. Giet daarna het kaasmengsel eroverheen en leg de tomaatjes met de volle kant naar beneden bovenop.
- Strooi nog wat gedroogde basilicum over het geheel en bak 35 – 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
- Garneer voor het opdienen met verse basilicumblaadjes. Eet smakelijk!