Groenoord Zorgt en Flink slaan de handen ineen om iedereen te foppen

Tijd om schoon schip te maken. Thuiszorgorganisatie Groenoord Zorgt en flitsbezorgdienst Flink zijn wel degelijk een samenwerking aangegaan: om iedereen te foppen met een ludieke en tegelijkertijd overtuigende 1 april grap! Maar, niet alles is gelogen. De missie van Groenoord Zorgt en diens visie op de ouderenzorg is precies zoals deze wordt omschreven in de video en het persbericht.

“Dit is wat met name bijdroeg aan de geloofwaardigheid van de actie. Groenoord Zorgt ondersteunt ouderen zodat zij energie overhouden om actief te blijven, tijd overhouden voor hun sociale kenniskring en betrokken blijven binnen de maatschappij”, aldus Niels Plasmeijer, algemeen directeur van Groenoord Zorgt.

Cliënten in contact brengen met Flink of een ander bedrijf waar zij een paar uur per week aan het werk kunnen om hun steentje bij te dragen en hun sociale kenniskring uit te breiden, is dus helemaal geen gekke gedachte. Plasmeijer: “De nieuwe generatie ouderen staat nog volop in het leven, is eigenwijs en zelfstandig. Zij willen mee blijven doen, omdat er nog genoeg te beleven valt. Achter de geraniums zitten en wachten op een wekelijks bezoekje van een uurtje, is funest voor iemands levensgeluk.”

Zowel Groenoord Zorgt als partner-in-crime Flink stond versteld van de leuke en hartverwarmende reacties die de grap teweegbracht. Deze reacties tonen aan dat er veel steun is voor projecten waarmee wij, als samenleving, ouderen meer kunnen betrekken bij de maatschappij.

“Wij zijn van plan om dit jaar een aantal leuke activiteiten te organiseren die moeten zorgen voor verbinding tussen ons cliënten, en ook voor verbinding tussen verschillende generaties. Want er valt genoeg van elkaar te leren”, zegt Plasmeijer. “Wie hier benieuwd naar is, kan onze website en social media in de gaten houden.”

Flink laat weten dat zij het bezorgen voorlopig aan de fietsers overlaten, maar dat zij de missie van Groenoord Zorgt ondersteunen. “Als dank voor de leuke samenwerking, en om de cliënten van Groenoord Zorgt te verblijden, geven wij alle cliënten gratis boodschappen ter waarde van €15.” Daarnaast geeft Flink aan dat ze in de toekomst nauw contact zullen houden met Groenoord Zorgt over mogelijke samenwerkingen.

Misschien is dit ook wat voor jou?

Heb jij een tip of een leuk nieuwtje? Mail de redactie!

Start chat
Chat met ons
Scan de code
Miriam - Regio Coördinator
Hallo 👋
Welkom op onze website! Kunnen wij je ergens mee helpen of heb je een vraag over de diensten die wij leveren? Stel je vraag hier en we komen er zo spoedig mogelijk op terug. Op werkdagen reageren wij binnen 24 uur.