Inspiratie event: “Ouder worden is best vernieuwend”

Een week geleden was het zover: De eerste editie van het inspiratie event van Groenoord Zorgt “Ouder worden is best vernieuwend”. We zijn enorm tevreden over het resultaat. Om jullie een indruk te geven hebben we niet alleen een aftermovie online geplaatst, maar geven we jullie ook een korte samenvatting van het evenement.

Het evenement begon met een talk van Pieter Blickman, Sponsoring Manager bij Hulphond Nederland en goede vriend van Groenoord Zorgt. Hij vertelde over de Blue Zone-filosofie, het vinden van zijn Ikigai, wat de boeken ons vertellen, wat de wetenschap ons vertelt en waar die twee samenkomen. Vervolgens was het woord aan “Sir” Jan Rolloos, sinds 2017 cliënt bij Groenoord Zorgt. Jan is een voorbeeld voor ons, waar hij voor zijn maatschappelijke bijdrage in 2021 door de koning is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Jan vertelde ons wat hij heeft gedaan om deze titel te verdienen én hoe dit hem gelukkig en vitaal houdt. De derde spreker was David van Bodegom. David is arts, historicus en schrijver. Verbonden aan Leyden Academy on Vitality and Ageing, kennisinstituut op het gebied van vitaliteit en veroudering én hoogleraar Vitaliteit in een verouderende populatie aan het LUMC. David nam ons mee in de mismatch tussen onze evolutionaire erfenis (oude genen) en onze moderne samenleving én hij gaf ons handvatten voor een langer, gezond leven.

  

Na een korte pauze met een verfrissend drankje gaf Kirsten van der Meer het woord aan de vierde spreker van de dag: Suzanne Aslander. Een ondernemer met passie voor vitaliteit. Ze begeleidt ondernemingen in de zorgsector bij uitdagingen rondom vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Bekend van het boek “Zorg met zin” en de gelijknamige podcast. Suzanne nam ons mee in de bekende en minder bekende manieren waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het je stresslevel vermindert en meer rust brengt. Het evenement werd afgesloten met Bartho Braat. Bij velen bekend als Jef Albert in GTST. In 2016 deed Bartho mee aan het survivalprogramma Expeditie Robinson als oudste deelnemer. Met veel humor vertelde Bartho over zijn leven sinds pensionering en de (persoonlijke) ontwikkeling die hij sindsdien heeft meegemaakt.

  

Tussen de sprekers door was er ruimte voor interactie en vragen. Na afloop was er nog een borrel waarin er nagepraat kon worden. Wij willen alle sprekers en toeschouwers nogmaals bedanken voor dit mooie event!

 

Misschien is dit ook wat voor jou?

Heb jij een tip of een leuk nieuwtje? Mail de redactie!

Start chat
Chat met ons
Scan de code
Miriam - Regio Coördinator
Hallo 👋
Welkom op onze website! Kunnen wij je ergens mee helpen of heb je een vraag over de diensten die wij leveren? Stel je vraag hier en we komen er zo spoedig mogelijk op terug. Op werkdagen reageren wij binnen 24 uur.