“Oude Meesters”: Meneer Rheubottom

“Wanneer ik me eenzaam of neerslachtig voel ga ik schilderen. Kunst brengt me terug naar geluk.”

Meneer Rheubottom (78 jaar), komt uit Groot-Brittanië. Hij deelt zijn diepgewortelde connectie met kunst en zijn perspectief op creativiteit. “Waarom maakt u kunst en wat probeert u ermee uit te drukken?” vragen we hem. “Het zit altijd in me om kunst te produceren, vanaf mijn kindertijd. Nu ik met pensioen ben, gebruik ik gewoon de tijd wanneer ik me eenzaam of neerslachtig voel; kunst brengt me terug naar geluk. Het maakt me ook blij als een kunstwerk wordt zoals ik wil.”

Meneer Rheubottom heeft zichzelf leren schilderen, vanaf zijn jeugd. Op de vraag, “Welk schilderij is uw favoriet?” antwoordt hij met een glimlach. “Allemaal! Daarom hang ik ze aan mijn muren. Afzonderlijk zijn mijn favorieten de twee schilderijen die we kozen voor de tentoonstelling.”

Het proces van het maken van kunst beïnvloedt hoe hij zich voelt in het dagelijks leven. “Wanneer ik rustig zit en denk ‘Wat ga ik doen?’ als er geen strijkwerk of wassen of boodschappen te doen zijn, denk ik ‘ik ga wat kunst maken.’ En dat helpt.”

We vroegen of er kunstenaars zijn die hem inspireren. Rheubottom noemt Alfred Turner, een Engelse kunstenaar, en Van Gogh, die we daarna lachend ‘Van Goggghh’ noemen. “De meeste Nederlandse beroemde kunstenaars vind ik leuk. Laten we het daar voorlopig bij laten.”

Misschien is dit ook wat voor jou?

Heb jij een tip of een leuk nieuwtje? Mail de redactie!

Start chat
Chat met ons
Scan de code
Miriam - Regio Coördinator
Hallo 👋
Welkom op onze website! Kunnen wij je ergens mee helpen of heb je een vraag over de diensten die wij leveren? Stel je vraag hier en we komen er zo spoedig mogelijk op terug. Op werkdagen reageren wij binnen 24 uur.